Monday, 4 April 2016

Йога

Здравейте на всички ! Днес 4ти Април продължаваме да изучаваме Йогата , лечебните свойства , ползата за всеки човек , който е решил да практикува . Последно писах за Видовете Йога , а те всъщност не са малко. Всеки един Вид както бях споменала се различава по нещо . А какво всъщност ги прави различни ще обясня сега на кратко . А вие бихте подбрали онзи вид Йога , който най - много ви допада , който ви се струва най-подходящ за вас самите ! Аз лично практикувам Хатха Йога и Мантра Йога ! 

Главните - основните Видове Йога са общо 8 на брой . Най - важно е да разберете принципите, за да успеете да извлечете максимална полза от вашата собствена практика.
Ние може да разгледаме Йогата и да си представим , че тя всъщност е едно гигантско дърво с 8 обширни клона . Ние ще се концентрираме за напред върху Хатха Йога , а това е само един от 8те гигантски клона на дървото .. Тя е една от най-често срещаните и практикувани до момента. Мащабна е практикува се по цял свят и не е просто форма на Фитнес , по-скоро нейната цел е медитация и е свързана с духовни аспекти . 
А сега нека се запознаем и с останалите основни раздели на Йогата !
- Бхакти Йога - Това е Йога на преданост , където практикуващите смятат , че божественото отвъд живота има фокус върху предоставяне на цветни предложения , химни и на Върховното Божество . 
- Хатха Йога - както вече споменах Това е физическа дисциплина и е съсредоточена върху постигане на просветление през фокуса на физически упражнения.
- Джнана Йога - Това е Йога на Мъдростта . И ни учи на идеята за нон- дуализма .
- Карма Йога - Това е Йога на самообслужване върховните действия. Принципът е да се действа с неразделна цялост , но не егоистично . Има поверие , че всяко действие има значителни последствия и че индивидът трябва да поеме отговорността като такава . 
- Мантра Йога - Това е Йога на мощен звук . А МАНТРА може да бъде дума , фраза или просто сричка . Когато се говори на висок глас , звукът хармонизира тялото и също така работи за да се съсредоточи ума . Мантрите се повтарят често . 
- Раджа Йога - Тази Йога е  често известна като класическа Йога . Друго име за тази традиция е Ащанга , но е важно да не се бърка с Ащанга Йогата . 
- Тантра Йога - Това е Йога на приемственост . Често неразбрана Тантра Йога е строга дисциплина със сложни ритуали и визуализация на Божества . . Тя е известна също като Кундалини Йога . В превод означава навит . Символиката се равнява на спираловидната енергия в тялото . 
- Гуру Йога - Йога на посвещение където учителят се фокусира върху духовната практика . 

В Западният Свят , Йога се вижда много повече като начин за увеличаване на фитнеса и има толкова много последователи . А именно те се фокусират върху гъвкавостта , еластичността и  здравината . Но с редовна практиа , всеотдайност и напредък все повече ученици развиват по-голяма информираност и интерес в по-духовна традиция. 
Това има смисъл когато смятате , че Йога е много повече от физическа полза - ума , тялото и духа са тясно свързани ! ! ! 

Ако имате въпроси и коментари ще се радвам да ги споделите с мен ! Очаквайте още информация по темата скоро .                                                                                 

Симона 

No comments:

Post a Comment