Thursday, 3 March 2016

Йога - въведение

ЗДРАВЕЙТЕ НА ВСИЧКИ ВАС КОИТО ЧЕТАТ МОЯТ БЛОГ В МОМЕНТА !
ДОСТА ВРЕМЕ НЕ СЪМ ПУБЛИКУВАЛА ТУК И ЕТО ДНЕС ИЗБРАХ ТЕМАТА КОЯТО НАДЯВАМ СЕ ЗА МНОГО ОТ ВАС ЩЕ Е ПОЛЕЗНА И ИНТЕРЕСНА . А ИМЕННО ЩЕ Я ПОСВЕТЯ НА ЙОГАТА  ! 
-ОТ КЪДЕ ПРОИЗЛИЗА   
-НА КАКВО НИ УЧИ 
-КАК НИ ПОМАГА ДА СЕ СПРАВИМ СЪС ЗАБЪРЗАНОТО ЕЖЕДНЕВИЕ , ДИНАМИКАТА  И СТРЕСЪТ , КОИТО ПРИСЪСТВАТ В НАШИЯТ ЖИВОТ .!

СЕГА ИСКАМ ДА ЗАПОЧНА И ДА УТОЧНЯ КАКВО ВСЪЩНОСТ ПРЕДСТАВЛЯВА ЙОГАТА НАКРАТКО ,  ВСЕ ПАК ЗА ВСИЧКИ ОНЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ . ЙОГАТА ВСЪЩНОСТ Е МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ФИЗИЧЕСКИ УПРАЖНЕНИЯ . АКО ПРАКТИКУВАТЕ ЙОГА ВИЕ САМИТЕ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ КОЛКО ПОЛЕЗНА ЗА ВАШЕТО ТЯЛО И УМ Е ТЯ .ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ ЧЕ НЕЗАВИСИМО ОТ ВЪЗРАСТТА ,ГЪВКАВОСТТА ИЛИ ТЕГЛОТО КОЕТО ИМАТЕ ЙОГА ЩЕ ВИ ПРЕОБРАЗИ  ! НЕ САМО ФИЗИЧЕСКИ ЧРЕЗ РАЗЛИЧНИ УПРАЖНЕНИЯ НО И ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ОСВОБОДИТЕ УМА СИ – ЧРЕЗ МЕДИТАЦИЯ ОТ ВСИЧКИ НЕГАТИВНИ НАТРУПАНИ МИСЛИ ,КОИТО ВСЪЩНОСТ СА И ГОЛЯМА ПРЕЧКА ВЪВ НАШИЯТ ЖИВОТ .  ЙОГА  ВСЪЩНОСТ  ЕВОЛЮИРА ОТ 5000 ГОДИШНА ИНДИЙСКА ТРАДИЦИЯ .ЙОГА ОЗНАЧАВА СЪЮЗ ,ДИСЦИПЛИНА И ИНЕГРАЦИЯ , ДУМАТА ПРОИЗЛИЗА ОТ САНКРИТСКИ ЕЗИК, КОЙТО Е БИЛ ИЗПОЛЗВАН ОТ РЕЛИГИОЗНИЯТ ЕЛИТ НА ИНДИЯ.СЪЮЗ Е НАЙ-ТОЧНИЯТ И БИХ КАЗАЛА ОТЛИЧЕН ПРЕВОД НА ДУМАТА ,ЗАЩОТО ЧРЕЗ ЙОГА НИЕ ОБЕДИНЯВАМЕ ТЯЛОТО ,УМА И ДУХА КОГАТО ПРАКТИКУВАМЕ ЙОГА РЕДОВНО .
ВИЕ САМИ МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕРЕТЕ  , А ЗА ОНЕЗИ КОИТО ВЕЧЕ ПРАКТИКУВАТ СА РАЗБРАЛИ ТОЧНАТА ПРИЧИНА ПОРАДИ КОЯТО ЩЕ ИЗБЕРЕТЕ ИЛИ СТЕ ИЗБРАЛИ ДА СЕ ПОСВЕТИТЕ НА ЕЖЕДНЕВНИ ПРАКТИКИ НА ЙОГА.

-ПОВЕЧЕ ХОРА БИХА ИЗБРАЛИ ЙОГА ЗА ДА НАМАЛЯТ СТРЕСА И УВЕЛИЧАТ БЛАГОПОЛУЧИЕТО
-ДРУГИ БИХА ЖЕЛАЛИ ДА ОТСЛАБНАТ И ДА ДОБИЯТ МЕЧТАНАТА ФИГУРА
-ТРЕТИ ЩЕ ПРАКТИКУВАТ ЗА ДА ДОБИЯТ ПОВЕЧЕ УВЕРЕНОСТ В СЕБЕ СИ И ТАКА ВСЕКИ ИМА ПРИЧИНА ПОРАДИ КОЯТО Е ЗАПОЧНАЛ ИЛИ БИ ЖЕЛАЛ ДА ЗАПОЧНЕ ДА ПРАКТИКУВА ЙОГА .
МНОГО ВАЖНО Е ДА УСЪЗНАЕТЕ , ЧЕ ЙОГА МОЖЕ ДА ВИ ПОМОГНЕ ДА ПОДОБРИТЕ ЗДРАВОСЛОВНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ И БЛАГОПОЛУЧИЕ ПО НАЧИН ПО КОЙТО ДОРИ НЕ СТЕ СМЯТАЛИ ЧЕ Е ВЪЗМОЖЕН .АКО СЕ ЧУВСТВАТЕ  НЕ ДОСТАТЪЧНО ГЪВКАВИ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙТЕ ,ЗАЩОТО ДОРИ С ОГРАНИЧЕНИ ДВИЖЕНИЯ МОЖЕ ДА ДОСТИГНЕТЕ ЖЕЛАНИЯТ ЕФЕКТ .
КОГАТО ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРАКТИКУВАТЕ ПРОСТО ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ СПОРТЕН ЕКИП,КОЙТО ЩЕ ВИ ДАДЕ МАКСИМАЛНА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ДВИЖЕНИЕ И КОМФОРТ .!

ЙОГА Е  НАЙ-ДОБРАТА ПРАКТИКА НА ТЯЛО  - ДУХ , КОЯТО ЧРЕЗ РЕДОВНИ СЕСИИ ЩЕ ВИ ПОМОГНЕ ДА ПОСТИГНЕТЕ  БАЛАНС В ЖИВОТА И РЕЛАКСАЦИЯ.
ПРИ ЙОГАТА МНОГО ВАЖНО Е ДА СЕ ЗНАЕ , ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ФОКУСИРАМЕ НА СИНХРОНИЗАЦИЯТА НА ПРАВИЛНОТО ИЗПЪЛНЕНИЕ НА УПРАЖНЕНИЯТА И ДИШАНЕТО.
РАЗНОВИДНОСТИТЕ ОТ  УПРАЖНЕНИЯ ,КОИТО ЙОГА ПРЕДЛАГА ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ ДА СЕ ОСВОБОДИТЕ ОТ НАТРУПАНИЯТ ПРЕЗ ДЕНЯ СТРЕС ,ЩЕ КОНТРОЛИРА ТЕГЛОТО ВИ , ЩЕ УСПОКОИ НЕРВНАТА СИСТЕМА , ЩЕ УБОДРИ УМЪТ ВИ И  ЩЕ ПОДОБРИ ЗДРАВЕТО НА БЕЛИТЕ ДРОБОВЕ ЧРЕЗ ПРАТИКУВАНЕ ПРАНАЯ Т.Е. ПРАВИЛНО ДИШАНЕ СЪЧЕТАНО С РАЗЛИЧНИ УПРАЖНЕНИЯ.
САМО С 30 МИНУТНА ПРАТИКА НА ДЕН ВИЕ ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВАТЕ ЗАРЕДЕНИ С ЕНЕРГИЯ , ПОЗИТИВИЗЪМ, РЕЛАКСАЦИЯ И БЛАГОПОЛУЧИЕ. ЙОГА Е ОНОВА  ``ЛЕКАРСТВО`` ОТ КОЕТО ИМАТЕ НУЖДА ЕЖЕДНЕВНО , ЗАЩО НЕ ПРОБВАТЕ И СЕ УБЕДИТЕ САМИ КОЛКО ПОЛЕЗНО БИ МОГЛО ДА БЪДЕ ЗА ВАС ! В СЛЕДВАЩИЯТ МИ БЛОГ ОЧАКВАЙТЕ :

-КОЛКО ВИДА ЙОГА ПОЗНАВАМЕ :
-НЯКОИ ПОЛЕЗНИ УПРАЖНЕНИЯ :                                                         
                                                                                                                                       3.03.2016   /                                                                                                                                               СИМОНА


No comments:

Post a Comment